• Personenwagens
  • Bestelwagens
  • Trucks

 

Neem zorgeloos je fietsen mee op vakantie

Stel jezelf bij de aankoop van een fietsendrager volgende vragen: hoeveel fietsen van welk type wil je tegelijk meenemen? Welk laadvermogen moet de fietsendrager hebben? Voor welk type fietsendrager kies je?

Of je nu een fietstoerist of een fervent wielrenner bent, met deze informatie en tips helpen wij je verder bij de aankoop van jouw ideale fietsendrager. 

3 type fietsendragers

Op de trekhaak

Indien je wagen beschikt over een trekhaak is dit de aangewezen positie voor een fietsendrager. Kies bij voorkeur een kantelbaar model, zo blijft je koffer eenvoudig toegankelijk. Om je wagen en fiets veilig te parkeren kan je ook altijd kiezen voor een extra slot op zowel de trekhaak als op het frame.

Op het dak
Heeft je wagen geen trekhaak? Dan is het ook mogelijk je fietsen te vervoeren op het dak. Voor deze optie heb je uiteraard dakdragers nodig. Vergeet echter niet dat de fietsen veel wind vangen. Reken dus op een hoger brandstofverbruik.
Op de kofferbak
Wil je een fietsendrager toch op de achterkant van je wagen bevestigen maar heb je geen trekhaak? Dan kan dit ook aan de kofferbak via speciale snelbevestigingen. Dit type is voorzien van een rubbercoating om de wagen te beschermen.

Maak de juiste keuze met deze 4 tips

1. Aantal fietsen

De meeste fietsendragers zijn geschikt voor twee of drie fietsen. Maar er zijn ook exemplaren waar maar één of juist vier fietsen op passen. Kies het aantal dat past bij jouw behoeften.

2. Type fiets: klassiek, mountainbike of elektrisch
Het merendeel van de fietsendragers zijn geschikt voor de traditionele stadsfiets. Heb je een mountainbike, kies dan voor een fietsendrager met bredere wielgoten. Een e-bike weegt door de accu veel meer dan een traditionele, kies daarom een fietsendrager geschikt voor elektrische modellen.

3. Elektrische aansluiting
Om een fietsendrager van stroom te voorzien is er een 7- of 13-polige stekker nodig. Beschikt je wagen niet over dezelfde aansluiting dan de fietsendrager? Geen probleem, met een verloopstekker kan je deze eenvoudig op elkaar aansluiten.
4. Kantelbaar of inklapbaar
Zeker als je op reis gaat is toegang tot je kofferbak noodzakelijk. Met een kantelbaar model is dit mogelijk. Er bestaan ook inklapbare fietsendragers die je gemakkelijk kunt opbergen waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.

 

Waar bent u naar op zoek?